Olohuoneen lempeä keskipiste Bebé-sohva

29.10.2021

Tällä sohvalla on ollut tuotekehitysprosessin aikana monta lempinimeä. Niistä viimeisin on Bebé, joka kertoo lempeästä ja viattoman valloittavasta sohvasta. Bebé-sohvassa yhdistyy kauniisti kulmikkaampi runko ja pehmeä, peittomainen pehmuste. Rungon viisteet ja käsinojan päälle jatkuva siipimäinen pehmuste luovat sohvalle mieleenpainuvan ja tunnistettavan ulkonäön.

Ihan erilainen sohva – rakenna sopivin kokonaisuus

”Halusin tähän sohvaan ilmavuutta ja keveyttä. Se on sympaattinen ja pehmeä ja sopii mittasuhteiltaan monen kokoiseen asuntoon,” kertaa sohvan Interfacen 2021 uutuuksiin suunnitellut Aino Michelsen.

Sohvan kantava idea on suoralinjainen runko, jossa on selvät viisteet istuinosan ja käsinojan välillä. Kokonaisuuden viimeistelee rennot tyynyt, jotka lepäävät käsinojien päällä, kuin pilvet. "Rakenteellisesti haastavin toteutettava oli rakenteen viiste. Kulmat piti saada sekä silmää miellyttäviksi että käyttöä ja tuotantoa ajatellen toimiviksi", Aino mainitsee.

Suorana sohvaa saa kahdessa eri leveydessä: 226 ja 246-senttimetrisenä. Sohvaan on saatavilla myös 130 cm leveä ja syvä divaanipala, jolla sohvan muotoa saa varioitua vieläkin paremmin rentoiluun sopivaksi.

Interface Bebé sohva couch sofa design Aino Michelsen

Olohuoneen lempeä keskipiste

Sekä sohvan mittasuhteet että istumatuntuma on suunniteltu ergonomia edellä. Runko on tuntumaltaan napakka ja istuintuntumaa tasapainottaa juuri sopivaksi istuintyynyjen pehmeys. Tyynyissä on pinnassa untuvarouhe, joka tekee istumakokemuksesta pilvenhattaramaisen, silti hallitun.

”Tämä sohva on helposti lähestyttävä ja muotoilussa on haettu nimenomaan erinomaista istuttavuutta ja rentoa fiilistä. Perussyvyisenä sohva on löhösohvan ja kapeamman julkitilasohvan väliltä. Syvemmillä divaanipaloilla siitä saa muokattua vieläkin pesämäisemmän,” kuvailee Aino.

Bebe sohva design Aino Michelsen

Ja hän tosiaan tuntee sohvan perinpohjaisesti: prototyyppi on ollut käytössä Ainon kodissa jo reilut puoli vuotta. ”Edelleen olen erittäin tyytyväinen,” hän nauraa.

Tämän sohvan nurkkaan on ihana kääriytyä pimenevissä illoissa teekupposen ja peiton kanssa.

Kokenut nuori suunnittelija nauttii toimivasta yhteistyöstä

Aino on suunnitellut Interfacelle nyt jo viisi tuotetta.

”Yhteistyö on sujunut hyvin ja tuotteet valmistuvat. Saan Interfacelta asiantuntevaa tukea suunnitteluprosessin ja protoilun aikana esimerkiksi esille nousseisiin rakenteellisiin ja materiaalikysymyksiin,” kuvailee Aino yhteistyötä.

Inerface-bebe-sohva-design-aino-michelsen-1080x720px

"Erityismaininta menee mallipajan Ristolle, jonka kanssa meillä on hyvä työskentely-yhteys. Hän ymmärtää luonnoksiani ja asioiden työstäminen hänen kanssaan on vaivatonta. Usean tuotteen kohdalla ensimmäiset ideoinnit on tehty Niina Sinkkosen kanssa ja aina tunnumme saavan toistemme ajatuksista nopeasti kiinni. Yhteistyö on jouhevaa ja mutkatonta ja tuntuu vielä helpottuvan koko ajan tässä vuosien saatossa." Aino kiittää.

Niin, mitä voimme sitten odottaa Ainolta seuraavaksi? ”Olisi mielenkiintoista suunnitella Interfacelle jotain pienempää. Katsotaan,” toteaa Aino hymyillen.

 

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi