Habitare 2019 - Signals

12.09.2019

Habitare: Signals osasto 2b6

Signals on Susanna Björklundin idean pohjalta ENNEtool-tiimin eli Susanna Björklundin ja Sisse Collanderin kuratoima ja toteuttama trendinäyttely, joka yhdistää uniikilla tavalla kansainvälisiä sisustuksen ja muotoilun tulevia trendejä sekä heikkoja signaaleita kuin myös laajempia yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä niiden takana.

Signals2019 -näyttelyn kattoteema on Yhdessä, jonka alla Signals pohtii teemoja Ajan illuusio, Vesi vanhin voitehista, empatiaa ja 

tunnedataa sekä Kuplassa kaikki.

_72A2215

Susanna Björklund:

”Signals menee aina syvemmälle, tällä kertaa pohdinnassa on päällimmäisenä tietysti ilmastonmuutos. 

Susanna Björklund

Joka kanavasta syyllistetään, miten meidän kaikkien pitäisi muuttaa koko elämäntapamme. Totta se onkin, mutta tuntuu, että ne jotka syyllistyvät, ovat niitä, jotka joka muuttavat elämäänsä. Olisi hyvä löytää tapoja, joilla kannustetaan ihmisiä positiivisilla asioilla tekemään muutoksia. 

Kuluttamisen suhteen se tarkoittaa vähemmän ja harvemmin mutta parempaa. Kotimaisuuteen kannattaa myös panostaa. 

Lisäksi hektinen ja vaativa elämä ja jatkuva digitaalinen läsnäolo saa ihmiset stressaantumaan. Kodissa pitäisi pystyä purkamaan sitä stressiä. 

Toast sopii Signalsiin juuri tuon takia. Lisäksi Toast on valtava pesä, sen syliin on ihana mennä rentoutumaan, vaikka koko perhe. 

_72A2256

Yksi Signalsin teemoista pohtii sitä, miten kodista tulisi enemmän sellainen, että siellä pääsee rauhoittumaan, purkamaan stressiä, viihtymään jatuntemaan olonsa sellaiseksi ettei sieltä halua pois. Kodissa pitää olla sellaisia tiloja, tai paikkoja, jotka kutsuvat vain olemaan ja pysähtymään, kaiken sen suorittamisen keskellä, mitä kotiin usein liittyy.”

Osastolla olevat Toast sohva ja Bug nojatuoli ovat Aino Michelsenin suunnittelemia. Osastolla esillä myös Interfacen rahit Kvadratin verhoiluilla.

IMG_20190911_121244

Kuvat: Martti Järvi & Emilia Kiialainen

 

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi