Hyvän lepotuolin anatomia

26.07.2021

Miten hyvä lepotuoli suunnitellaan? Siihen tarvitaan asiantunteva suunnittelija, kantava idea ja tinkimätön valmistaja. Core-lepotuolin suunnitteluprosessi oli huomattavasti teknisempi kuin useampien tuotteidemme. Tästä huonekalusta tehtiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa 3D-mallinnos ja sen perusteella tulostettiin hahmomalli pienoiskoossa. Mikään ei kuitenkaan korvaa kokemuksen perusteella tehtyjä pikkuviilauksia, jotka viimeistelivät suunnitelmat prototyyppivaiheessa.

Core lepotuoli ja rahi kangasverhoiltuna

Vaativa tuotekehitysprosessi

Tämän tv-tuolin lähtökohtana oli tehdä hieman retrohenkinen, silti moderni, kuppimainen istuin, jossa on ihanan pehmeät höyhentyynyt ja täydellisen sopusointuiset mittasuhteet. Syntyi ajatus Core-lepotuolista. Tuolista, joka on pesämäinen ja siro, mutta silti mittasuhteiltaan sopiva kookkaammalle istujallekin.

Monikäyttöisen lepotuolin suunnittelu vaati erityistä ammattitaitoa istuimen mittasuhteista ja ergonomiasta. Haaste, johon suunnittelija Ole Torneo Olesen tarttui täydellä osaamisellaan.

Core-nojatuolin yksityiskohta

Pyöreät muodot tekivät tuolin tuotekehitysprosessista teknisesti vaativan. Heti ensimmäisten luonnosten jälkeen nojatuoli 3D-mallinnettiin ja siitä tehtiin pienoiskokoinen kolmiulotteinen tuloste. Pienoismallin perusteella tuolin mittasuhteita muokattiin hieman, ennen kuin sen muotopuristettua rakennetta varten tilattiin muotti.

Aikaa kestävää suunnittelua

Syntyi katseenkestävä ja ajaton nojatuoli, joka siroudestaan huolimatta sopii sekä pienemmille että kookkaammille istujille. Istuinmukavuutta lisää juuri oikealle korkeudelle suunniteltu rahi. Tämän tuolin erikoisuutena on myös nahkaisena kokonaan irtoava päällinen, yleensä nahkaverhoilua kun ei saa irrotettua huonekalun rungosta. Verhoilu on siis erityisen helppo irrottaa ja pesettää tarpeen vaatiessa.

Ajaton Core-tuoli on kaunis myös valkoisena.

Ainoa vaikea päätös onkin, millä verhoilulla Coren kotiinsa haluaa. Coren, kuten kaikki muutkin verhoillut huonekalumme, valmistamme juuri sinun valitsemallasi kankaalla.

Sitten vaan nauttimaan! Tutustu myös muihin lepotuoleihimme.

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi