Laura Seppänen – tilaa kauneudelle

21.10.2021

Designin ja sisustussuunnittelun monitoimiosaajan Laura Seppäsen suunnittelemissa tiloissa silmä saa levätä. Kokonaisuudet ovat tunnistettavasti hänen tekemiään: tiukasti vähintään ajan hengessä ja silti ohimenevistä trendeistä sopivasti erillään. Hänen tyylissään kulminoituukin design niin ajattomana kuin se voi olla. Tämä on myös syy, miksi me Interfacella vuosi toisensa jälkeen käännymme hänen puoleensa, kun suunnittelemme interiöörikuvauksia tai uutuuksien esittelyä. Tänä syksynä mallistoomme ilmestyi myös Lauran suunnittelemia huonekaluja. Mikä ajaa Lauraa eteenpäin ja mihin hän perustaa suunnittelufilosofiansa?

 

Minimalismi ja yllättävät elementit

Lauran sisustamissa tiloissa on aina jotain yllättävää. Katsetta keräävä tuote, muoto tai kontrastiväri, joka erilaisuudellaan korostaa muita tilan elementtejä. Laura panostaa laatuun, mielenkiintoisiin muotoihin ja luonnonmateriaaleihin. Hän hakee huomiota tekstuureilla ja struktuureilla. Tälle pohjalle Laura luo tyylit myös Interfacen interiöörikuviin.

”Pidän tiloista ja tuotteista, jotka ovat sekä kotoisia että pehmeitä ja saman aikaan moderneja ja ilmavia. Moni luonnehtii tyyliäni minimalistiseksi. Turhat asiat karsitaan ja kauneus tuodaan esiin. Sitä on minimalismi taiteessa ja muotoillussa: keskitytään kaikkein olennaisimpaan ja karsitaan kaikki turha pois,” kuvailee Laura tyyliään. ”Silloin jää tilaa kauneudelle."

laura seppänen interiors-1

Jaettu kasvutarina

Laura on stailannut Interfacelle vuodesta 2016, jolloin yrityksen perinteikästä ilmettä ryhdyttiin hänen kanssaan yhteistyössä vähitellen kehittämään.

”Interfacen toiminnalla on pitkät perinteet ja se näkyi myös kuvamaailmassa. Ilmettä ei lähdetty muuttamaan heti radikaalisti, vaan askel askeleelta ja vuosi vuodelta kuvastoa rakennettiin yhä ajankohtaisemmaksi, kuitenkaan perheyrityksen juuria unohtamatta,” Laura kertoo ja jatkaa: ”Halusin, että Interfacen tuotteet näyttäytyvät tietynlaisten esineiden ja asioiden kanssa ympäristöissä, jossa niitä ei oltu siihen mennessä totuttu näkemään. Tahdoin esitellä Interfacen myös ihmisille, jotka eivät aiemmin olleet yrityksestä tietoisia, vieraannuttamatta olemassa olevia asiakkaita. Sisustussuunnittelijana laadin erilaisia tiloja ja tunnelmia tuotteiden ympärille. Käytän kerrontaa, joka herättelee ihmisiä näkemään asiat uudessa valossa.”

Interfacea ja Lauraa yhdistää myös pienyrittäjyys. ”Olen pienyrittäjä itsekin ja se on myös meitä yhdistävä tekijä: ymmärrämme toisiamme.”

Yhteisestä historiasta onkin kasvanut molemminpuolinen luottamus ja kunnioitus.

Ei mitään turhaa

Minimalistisuus näkyy kaikessa Lauran suunnittelussa: mitään ei ole liikaa ja silti kaikki tarpeellinen on esillä. Hänen suunnitelmissaan materiaalit ja muodot pääsevät oikeuksiinsa. Lauran luomat värimaailmat ovat hyvin harmonisia ja rauhoittavia: puun syyt, ruskean sävyt, erilaiset vaaleat pinnat ja tekstiileissä yllättäviä tekstuureja pehmentämässä muuten selkeälinjaista kokonaisuutta.

Lauralle tärkeää on myös tukea kotimaisia tuotteita ja tuotantoa aina, kun se on mahdollista. ”Tässä taas yksi syy yhteistyöhön Interfacen kanssa. Kun näen kotimaista laatutyötä, tahdon jakaa sen muiden kanssa.”

Interface Lollipop vuodetuoli ja Box-pöytä design Laura Seppänen

Utelias visuaalisen viestinnän asiantuntija

Mistä designin monitaituri sitten löytää tyyliinsä aina uutta kulmaa?

”Työhöni kuuluu vahvasti opiskella jatkuvasti uusia materiaaleja, menetelmiä, valmistustapoja ja tekniikoita. Olla perillä huonekaluista, valaistuksesta, pientavaroista, tekstiileistä... Tämä on minulle työssäni yksi olennaisimpia asioita. Katselen asioita myös laajemmalla perspektiivillä. Seuraan muiden sisustusalan ammattilaisten tekemää työtä, taidetta, muotoilua sekä yritysten elämänkaaria ja niihin liittyvää kuvastoa. Mihin yritykset pyrkivät, minkälainen mielikuva minulle tulee, mikä viesti siellä takana on ja miten esitetty kuvamateriaali muuttaa käsitystä kyseisestä toimijasta. Katselen sisustuskuvia ja mietin, mitä stailisti on hakenut tuolla esineellä, miksi se on oleellinen, mitä sillä tahdotaan viestiä. Sillä sitähän stailaus on: visuaalista viestintää. Jos kuvaisin itseäni yhdellä sanalla, olisi se utelias.”

"Paras on vielä
tulossa. Tämä on
kestävyyslaji."

Uteliaisuus uutta kohtaan selittyy myös Lauran journalismitaustalla. ”Kärryillä oleminen on jäänyt vahvasti päälle sieltä. Toimittajan tehtävänä on kiinnittää huomiota kiinnostaviin asioihin ennen laajempaa yleisöä. Lehdistötausta vaikuttaa myös siihen, että minulla on keinot ja kanavat selvittää asioita. Mutta ehkä tärkein syy jatkuvaan ajankohtaisen löytämiseen on, että olen todella tiedonhaluinen ihminen, en saa rauhaa ennen kuin asia selviää!” Laura kertoo intohimostaan sisustusalaan.

Lollipop sohvasänky design Laura Seppänen

Laatu pysyy muodissa

Laura luo monikäyttöisiä tiloja, jotka näyttävät omistajiltaan. Kokonaisuudeltaan eheitä tiloja, joissa on pyrkimys ajattomuuteen. Pitkäikäisyyteen tähtäämme myös Interfacen interiöörikuvissa, joita otetaan pääosin vain kerran vuodessa. On ilo huomata, että esimerkiksi neljä vuotta sitten Lauran kanssa otetut kuvat ovat edelleen ajankohtaisia ja tuovat tuotteemme kauniisti esille. Lauralla on kyky asettaa sama huonekalu erilaiseen miljööseen siten, että huomaa, miten kaluste muuntuu hyvinkin erilaisiin ympäristöihin ja tyyleihin.

”Minulta kysytään usein, mikä on mielestäni paras suunnittelemani tila. Sitä ei vielä ole suunniteltu. Paras on vielä tulossa. Tämä on kestävyyslaji.” Laura päättää.

Aika upeilta näyttävät kyllä nämä tämänhetkisetkin työt. Siksi pääset nauttimaan Laura Seppäsen kädenjäljestä myös Interfacen kanavilla taas syksyn mittaan, kun julkaisemme uusia interiöörikuvia ja tuotteita.

Tutustu nyt Lauran suunnittelemiin Lollipop istuinsarjaan, rahiin ja Box-pöytiin.

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi