Lennokas Leia - rentoa mukavuutta istumiseen

28.10.2021

Leia on pyörivä lepotuoli, joka sopii television katseluun, kirjanlukupaikaksi ja torkkumiseen. Siinä on mukavaa retrofiilistä, joka on päivitetty osuvasti nykypäivään.

 

Leia-tuolin runko on jämäkkä ja sille kontrastia luo peittomainen pehmuste, joka pysyy paikoillaan nerokkaan muotoilunsa ansiosta. Pehmuste on irrotettava ja siten helposti pesetettävissä. Keveä laippajalka tuo tuolin muotoon ilmavuutta.

 

Uuden ajan lepotuoli

”Tahdoin pehmustaa tuolin jollain muulla kuin perinteisillä istuintyynyillä. Suunnitelman lähtökohta oli tarkasti muotoillun rungon ja vapaammin muotoutuvan pehmusteen yhdistelmässä,” kertoo suunnittelija Aino Michelsen. Tämä yhdistelmä on vaatinut paljon kokeilua ja ajatusleikkiä.

 

Idea tuoliin syntyi Ainolla 1950- ja 60-luvun nojatuoleista, joissa on leikitelty samalla pehmeän päällysteen ja jämäkän rungon yhdistelmällä. Aino lähti suunnittelutyössään liikkeelle rungon muodosta pienoismalleja rakentamalla.

 

Valmiin tuolin runko on hauskan kulmikas: keskellä selkänojaa on kulmaa ja istuimen ja käsinojan välissä hienovaraiset viisteet. Viisteet tekevät istuinosasta kotoisan kuppimaisen. Kulmikasta muotoa pehmentää kauniisti tuolille asettuva, peittomainen päällyste.

 

 

Suunnitelman lähtökohta
oli tarkasti muotoillun rungon ja
vapaammin muotoutuvan
pehmusteen yhdistelmässä”

Interface Leia lepotuoli armchair chair tuoli nojatuoli tv-tuoli tv chair design Aino Michelsen

 

Pitkä tuotekehitysprosessi, uniikki lopputulos

 

”Tuolia suunnitellessani pelailin aluksi yhteen kytketyillä pinnoilla. Alkuajan suunnitelmat ovat jalostuneet pitkälle, jotta niistä saatiin toimiva tuote. Aika pian siirryimme Interfacen malliverhoomon, jossa rakensimme runkoa ja mallailimme, mitä dimensioita ja paksuutta rungolta vaaditaan, jos pehmuste on ohuempi. Päällystettä jumpattiin pitkään: onko siinä kiinnitystä vai ei, mikä sen paksuus on ja mitkä verhoilumateriaalit toimivat parhaiten niin, että rungon muoto toistuu mahdollisimman kauniisti. Suunnitelmat muuttuivat matkan varrella aika paljon, vaikka pääidea pysyi samana. Tuoli on myös suunniteltu niin, että saamme tuotettua sen täysin olemassa olevaa Interfacen alihankkijaverkostoa käyttäen,” suunnittelija kertoo.

 

Upeat detalijt

 

Onkin mielenkiintoista nähdä, mikä yksityiskohta kullekin katsojalle herättää voimakkaimman reaktion: onko se tuolin kulmikas muoto, pehmeä peitto vai istuinosan viisteet.

 

Interface Leia tuoli chair nojatuoli design aino michelsen

 

Tutustu myös muihin Aino Michelsenin suunnittelemiin huonekaluihin.

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi