Modulaarinen Lollipop – kaunis vuodesohvasarja ja monikäyttöiset Box-pöydät

20.10.2021

Sisustusalan monitaituri Laura Seppänen suunnitteli Interfacen mallistoon modulaarisen Lollipop-sohvasarjan, johon kuuluu nojatuoli, daybed, vuodesohva ja rahi. Jokaisen sarjan osan saa avattua kaksi kertaa kokoaan suuremmaksi oleilun ja/tai nukkumisen alustaksi. Sarjaa täydentävät Lollipopin selkänojien tapaan tammiviilutetut Box-pöydät.

Huonekalut tulevat saataville vuoden 2022 alussa. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tiedon jälleenmyyjistä ensimmäisenä!

Arkipäivän skaalautuvuutta

”Koko kalustesarjan idea on se, että huonekaluja on helppo liikutella, ja muokata siten tilaa juuri sen hetken käyttötarpeeseen sopivaksi,” Laura taustoittaa.

Lollipop-sohvasarja rakentuu moduuleista, joista saa yhdisteltyä erilaisia kokonaisuuksia yksittäisestä tuolista kulmasohvaksi, divaaniksi tai suoraksi sohvaksi. Jos asunnon koko muuttuu, voi osan moduuleista erottaa erillisiksi nojatuoleiksi tai hankkia uusia osia entisten jatkoksi. Lisäksi sarjaan kuuluu hieman kapeampi daybed.

Sohvasarjaa täydentävät tammiviilulla viimeistellyt, erikokoiset Box-pöydät, joita voi käyttää joko yksittäisenä sohva- tai sivupöytänä tai koota useammasta suuremman pöytäsarjan. Pöydän tammiviilu toistuu kauniisti myös sarjan sohvan ja lepotuolin rakenteissa.

”Mielestäni viilu on maailman kaunein asia ja puu luonnonmateriaaleista minulle rakkain,” perustelee Laura materiaalivalintaa. 

Interface Lollipop daybed divaani vuodetuoli nojatuoli Box pöytä table design Laura Seppänen

Tarpeeseen suunniteltu

Laura on sisustussuunnittelijana hyvin kartalla siitä, mitä Suomessa on tarjolla ja toisaalta mitä markkinoilta puuttuu. ”Siksi tahdoin kehittää malliston, joka sopii sekä pieniin neliöihin että suurempiin koteihin. Sarjan, joka mukautuu käyttäjänsä elämäntilanteisiin ja tarpeisiin.”

Työssään Laura on huomannut, että asumiskulttuurimme muuttuu. Ihmisillä ei ole enää jättimäisiä asuntoja, vaan neliöt pienenevät ja asunnot muuttuvat kompaktimmaksi. ”Tämä vaatii myös huonekaluilta skaalautuvuutta ja monikäyttöisyyttä,” hän toteaa.

Lollipop-sarja skaalautuukin kauniisti myös suurempaan tilaan. Laura suunnitteli kalusteet siten, että moduuleja voi asettaa vaikka selät vastakkain keskelle huonetta. Tai niin, että keskellä tilaa voi sijoittaa istuinryhmän, joka näyttää kauniilta myös selkänojien puolelta.

Kalustesarjan ulkonäössä näkyy Lauran rakkaus minimalismiin: hänen suunnittelemissaan huonekaluissa ei ole mitään liikaa eikä mitään liian vähän. Sarjan kauneus piileekin juuri tässä yksinkertaisuudessa ja ajattomuudessa. "Kauneimmat yksityiskohdat nousevat esille, kun tuotetta malttaa katsoa ja pysähtyä sen äärelle," Laura sanoo.

Kaunis vuodesohva – tilaa ystäville

Lollipop-kalusteet saa avattua kaksi kertaa kokoaan suuremmaksi yksinkertaisesti vain kääntämällä sohvan istuintyynyn auki. Kaikki sohvasarjan istuimet sekä rahi aukeavat samalla tavalla mukavaksi löhöily- ja nukkumisalustaksi. Täydellinen kaluste pieneen (tai isoon) kotiin tai vaikka mökille varavuoteeksi!

”Olen nähnyt markkinoilla ehkä yhden tosi tyylikkään vuodesohvan. Huonekalujen helojen, nuppien ja kiinnitysmekanismien piilotus oli minulle keskeinen osa Lollipopin suunnittelua. Oli tärkeää, että tuoli on kaunis kauttaaltaan; jokaisesta suunnasta viimeistellyn näköinen. Vuodekalusteet ovat mekanismeiltaan yleensä raskaita ja vaikeakäyttöisiä. Olen niin onnellinen, että näistä kalusteista saatiin yksinkertaisia, helppokäyttöisiä, pehmeitä ja mekanismittomia,” Laura kertoo.

”Toivon, että Lollipop löytää paikkansa kauniina ja käytännöllisenä esineenä ihmisten arjessa. Kun ystäviä tulee kylään, sohva levitään ja siinä voi köllötellä tai makoilla. Jos saisin valita, miten näkisin tuotetta käytettävän, niin se on juuri tuo,” Laura tiivistää.

Interface Lollipop divaani vuodetuoli nojatuoli Box pöytä table design Laura Seppänen

Molemminpuolisesta arvostuksesta syntyi toimiva huonekalu

Laura ja Interface ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia: hän on stailannut Interfacen interiöörikuvaukset vuodesta 2017. ”Olen hirmu otettu siitä, että Interface pyysi minua myös huonekalusarjan suunnittelijaksi. Interface on ollut rakas asiakas jo useamman vuoden ajan, meillä on pitkä historia. Tämä tuntui juuri oikealta paikalta tehdä ensimmäinen mallisto.”

Interface on pieni perheyritys ja Laura ollut yksinyrittäjä uransa alusta lähtien: pienyrittäjät ymmärtävät toisiaan.

”Interface on minulle tietynlainen turvasatama. Luotan toimitusjohtaja Tuukan osaamiseen ja mallistovastaava Niinan näkemyksiin. Molempien kanssa on kiva tehdä töitä! Olen onnekas, että saan tehdä hommia juuri heidän kanssaan. On sellainen olo, että arvostetaan. Lisäksi tiesin kokemuksesta, että yhteistyö tulee olemaan mukavaa. Tässä porukassa huumori kukkii ja homma toimii!” kiteyttää Laura ja lisää: ”Suunnittelijahan voi suunnitella mitä vaan ja onnistua täydellisesti, mutta varsinkin sisustussuunnittelijan työssä ainakin 50 % tulee toteuttajalta. Se on aina kahden kauppa.”

Interface Lollipop divaani vuodetuoli nojatuoli Box pöytä table design Laura Seppänen

Laadukkaat materiaalit ja ajaton lopputulos

Lauralle erityisen tärkeää oli myös interfacelaisten vuosikymmenien kokemus materiaaleista ja huonekalujen tekemisestä - sekä kaupallinen osaaminen. ”Fakta on se, että kalusteiden täytyy myös myydä. Muotoilua on olemassa ilman että kukaan sitä käyttää, kuluttaa tai ostaa, mutta pyrin siihen, että en suunnittelisi maailmaan yhtään turhaa tuotetta. Havaitsin tarpeen markkinoilla ja pyrin täyttämään sitä muotoilullani,” hän perustelee.

”Oli mahtava kokemus pallotella Niinan, Tuukan ja tuotannon porukan kanssa ideoita. Tällainen yhdessä tekeminen on minulle harvinaista ja erityisen palkitsevaa. Käydä debattia, keskustella, pyöritellä ideoita. Ja nähdä, kun muut ihmiset tuovat lisää omiin suunnitelmiin. Arvostan tätä kokemusta suuresti, sillä olen periaatteessa tehnyt kaiken yksin tähän asti. Hienoihin juttuihin pystyy yksin, mutta väittäisin, että parhaat kelat tulevat silloin, kun on useampi ihminen ideoimassa.”

Entä aikooko Laura ottaa Lollipopin myös omaan kotiinsa?

”Ehdottomasti! Minulla on jo Interfacen Coco-sohva. Pidän siitä suuresti enkä malta siitä luopua. Otan varmaan oman nojatuolin siihen lisäksi, sillä tarvitsen lisää istumatilaa vieraille.”

Interface Lollipop nojatuoli chair armchair tuolivuode design Laura Seppänen

Tutustu huonekaluihin tarkemmin tuotesivuilla:

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi