Luoto-kalusteet: monikäyttöistä ja käytännöllistä suunnittelua

25.10.2021

Hinni Korpela suunnitteli Interfacen syksyn 2021 uutuusmallistoon Luoto-sohvan ja nojatuolin, jotka soveltuvat sekä kotiin että julkitiloihin. Istuimien erikoisuutena on niiden jalkarakenne, joka antaa sekä sohvalle että nojatuoleille niiden raamikkaan ilmeen. Huonekalusarjaan kuuluu myös osittain sohvan päälle vedettävä pyöreä metallipöytä kahdessa eri koossa.

 

Kotiin tai julkitilaan

Ryhdikkyytensä ansiosta Luoto-sohvakalusteet istuvat myös virallisempaan ympäristöön. Sohva on 180 cm leveä ja kolmen istuttava. Sohvan tunnuspiirre on sen metallinen jalkarakenne, joka jatkuu osittain sohvan pehmeiden osien päälle korostaen sohvan pyöreyttä ja pehmeyttä.

 

Sympaattinen Luoto-sohva on mittasuhteiltaan siro. Hieman normaalia korkeamman istumakorkeuden ansiosta siihen on erityisen helppo istahtaa. ”Itse pidän istumatuntumaltaan hieman jämäkämmistä sohvista,” kertoo Hinni. ”Sohva on ryhdikäs ja sopii monenlaisiin ympäristöihin. Sen muotoilussa yhdistyvät yksinkertaiset, pehmeät pinnat ja niitä särmittävät yksityiskohdat.”

LUOTO_hinni_luonnos_-Interface_01_muokattu

 

Ergonomia sanelee mittasuhteet

Suunnitellessaan istuinkalusteita Hinni mietti paljon ilmavuutta ja keveyttä: massakas ja muhkea istuinosa on nostettu selkeästi lattian tasosta. ”Tämä lisää myös käytännöllisyyttä: sohvan alta pääsee imuroimaan helposti. Ehkä tylsä käytännön asia, mutta lisää toimivuutta,” Hinni naurahtaa.

 

Käytännöllisyys kuvaakin hyvin Hinnin suunnittelua. Hänen suunnittelemansa tuotteet ovat kauniita, mutta myös järkeviä. Yksityiskohdat herättävät ajattomat huonekalut eloon ja tuovat niihin uudenlaista

mielenkiintoa.Suunnittelija Hinni Korpela

 

Suunnittelija on myös tarkka laadusta. Pyöreämuotoinen sohva vaatii verhoilumateriaaleiltaan tiettyjä ominaisuuksia, jotta kankaaseen ei tule ryppyjä tai painaumia.

 

”Vaatii valmistajalta paljon näkymätöntä osaamista ja ammattitaitoa toteuttaa tämän kaltainen muhkea verhoilu. Suunnittelijana minulle on aika sama, minkä värinen kangas tuotteessa lopulta on. Sen sijaan verhoilun tekstuurit ja pinta ovat minulle tärkeitä – ja tietysti se, että kangasvalinta itsessään edesauttaa tuotteen kestävyyttä ja pysyy hyvänä vuodesta toiseen.” Hinni kertoo.

 

 

Metalliset pikkupöydät käyvät moneen

Luoto-sarjaan kuuluvat metalliset pikkupöydät ovat paitsi söpöt, myös monikäyttöiset ja muotoilultaan nerokkaat. Pöytä on suunniteltu siten, että sen kansiosan saa liikuteltua lähes kokonaan sohvan päälle. Luoto-pöytä on mitoitettu niin, että se sopii hyvin esimerkiksi sohvan keskivaiheille, jos sohvan molemmin sivuin istutaan. Näin sohvalla istuskellessa pikkupöydällä olevaan kahvikuppiin tai kirjaan yltää kurottelematta.

 

Pöytiä saa kahdessa eri korkeudessa, joten ne sopivat käytettäväksi yhdessä tai erikseen sekä erikorkuisten sohvien kanssa. Toki ne sopivat yksin tai ryhmänä myös perinteisempään sivu- ja sohvapöytäkäyttöön tai vaikkapa yöpöydiksi.

 Interface-Luoto-design-Hinni-Korpela_5-100-1

 

Yhteistyö jatkuu

Hinnin ja Interfacen yhteistyö on toiminut erinomaisesti. ”Olemme käyneet hyvää vuoropuhelua, meillä synkkaa tosi hyvin. Kun puhutaan jostain, ollaan heti tismalleen samalla sivulla ja tuotekehitys on ollut helppoa.” Tämä keskusteluyhteys on muutenkin noussut arvoonsa korona-aikaan. ”Suunnitelmat ottavat harppauksia eteenpäin, kun niistä juttelee valmistajan kanssa. Suunnittelun parasta antia on tuoteaihion kehittyminen tuotannon kanssa käytyjen keskustelujen perusteella.”

 

Hinni painottaa, että tekniset ratkaisut vaikuttavat aina myös ulkonäköön. ”Näistä keskustelusta oppii itse paljon, tulee oivalluksen hetkiä ja työ etenee.”

 

Syksyllä 2021 ilmestyvistä uutuuksista Hinni aikoo mahduttaa kotiinsa useamman kalusteen. ”Ainakin sohvan ja pöydät aion ottaa omaankin kotiin.” Hinni päättää.

Interface Luoto sohva couch sofa design Hinni Korpela

 

Hinniä nähdään Interfacen tehtailla jatkossakin, sillä Luoto-sarjaan suunnitellaan jo uusia tuotteita.

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi