Paarre-nojatuoli uhmaa painovoimaa

12.11.2021

Interfacen syksyn 2021 uutuuksiin lukeutuvat Paarre -nojatuoli ja rahi ovat muotoilija Juho Pasilan käsialaa. Nojatuoli on puurunkoinen ja sen istuinosa ja selkänoja on verhoiltu. Nojatuoli soveltuu käytettäväksi niin kodeissa kuin julkisissa tiloissa. Se on virtaviivainen ja kuin liikkeessä. Mutta mistä nimi tulee? Kysytäänpä suunnittelijalta!

 

Dynaaminen muotoilu, mukava istua

Mistä idea tuoliin tuli? Suunnittelija Juho Pasila kertoo: ”Halusin suunnitella nojatuolin, joka on ilmava ja joka ulkoasultaan lähes uhmaa painovoimaa. Haastoin itseäni selvittämään saako rakenteesta kestävän. Tein ennen piirustuksia prototyypin ja lopullinen muoto syntyi kokeilujen kautta. Koeistuin tuolia, kehitin rakennetta ja jopa kuvasin pajaympäristössä istumistani nähdäkseni mittasuhteiden oikeellisuuden istuttaessa. Kehitin nojatuolia nykyiseen muotoonsa varsin kauan.”

 

Paarre tuoli nojatuoli rahi chair armchair footstool design Juho Pasila

 

 

Nopeasti ideasta tuotantoon

Juho oli itse yhteydessä Interfaceen saatuaan työstettyä tuoteideaa pidemmälle. ”Tapaamisen jälkeen ja prototyypin Interfacelle näytettyäni asiat etenivät nopeasti. Interfacella innostuttiin tuotteesta heti ja nojatuolia täydennettiin myös rahilla. Prosessissa harvinaista oli, että ensimmäinen versio on lähes identtinen lopullisen version kanssa.” kuvaa Juho nopeaa tuotekehitysprosessia, jossa muutoksia ei tarvinnut tehdä. ”Työskentely oli alusta saakka helppoa ja muotoilulliset näkemyksemme menivät yksiin heti. Asiat etenivät nopeasti ja tuloksena on hieno lopputuote.”

Interface Paarre-lepotuolin suunnittelija Juho Pasila

Luonnonmateriaalit inspiroivat

Tuolin päämateriaaliksi Juho valitsi puun. ”Puu oli materiaalina minulle itsestään selvä, sillä se on minulle materiaaleista luontaisin ja siitä olen suunnitellut eniten tuotteita. Myös se, että runko näkyy, oli luontainen valinta. Villakangas oli prototyypissä miellyttävä valinta verhoiluun.”

 

Paarre-tuoliin voit myös valita minkä tahansa muun verhoilumateriaalin.

 

Entäs sitten se nimi? "Paarre-sanaa on käytetty kattotuolien yhteydessä. Puhutaan ala- ja ylä paareteista, mutta varttuneemmat timpurit käyttävät paarre-sanaa usein vähän kaikkien kapuloiden kohdalla. Tuo tuolin runko on mielestäni kuin puolikas kattotuoli, joten siitä nimi juontaa juurensa," Juho paljastaa.

 

Prototyyppi Paarre-nojatuolista design Juho Pasila

 

Tyttären suosikki

Entä aikooko Juho ottaa tuolin kotiinsa? Ehdottomasti. Muotoilullisesti uskoani tuotteeseen vahvisti se, että tyttäreni omi prototyypin huoneeseensa heti sen valmistuttua. Hän itse asiassa odottelee sitä jo kovasti takaisin kotiin,” Juho nauraa.

 

Mitä suunnittelijalta voidaan odottaa seuraavaksi? ”Muutamia ajatuksia yhteistyön jatkosta on jo olemassa, mutta kerrotaan niistä sitten aikanaan,” toteaa Juho salaperäisesti.

 

Sitä odotellessa voit tutustua Paarre-tuoliin ja -rahiin tästä.

 

Paarre tuoli nojatuoli rahi chair armchair footstool design Juho Pasila

 

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi