Pilleri-sarja: ajatonta toimivuutta kotiin ja projektikohteisiin

3.06.2021
Pilleri-sarja lanseerattiin Interfacen kokoelmiin vuonna 2018. Sarjaan kuuluu eri kokoisia ja korkuista pöytiä, sohva kahdessa eri leveydessä sekä nojatuoli. Nojatuolien ja sohvan suunnittelussa on mietitty erityisesti julkitilojen tarpeita: kalusteet ovat siroja, mutta erittäin tukevia. Siksi ne on helppo sijoittaa tilaan kuin tilaan. 

Pöytäsarjasta kalustesarjaksi

Suunnittelijaksi pyydettiin suunnittelija Elina Ulviota. Ulvio on palkittu arkkitehtitaustainen muotoilija. Hän yhdistää taidokkaasti arkkitehtuurin peruskäsitteitä - tilaa, valoa ja muotoja - yksinkertaisiin ja oivaltaviin kalustesuunnitelmiin. Vuonna 2016 Wallpaper-lehti nimesi Ulvion kiinnostavimpien kykyjen Next Big Thing-listalleen.

Alunperin Interfacelle oli tarkoitus tehdä nimenomaan sohvapöytäsarja, mutta kun Ulvion pöytäsuunnitelmat alkoivat valmistua, pyydettiin suunnittelijalta vielä ideoita sohviin. Upeasti hän jatkoikin pöytien muotokieltä ja loi suunnitelmat sekä sohvalle että lepotuolille.

Interface Pilleri sohva, nojatuoli ja pöydät design Elina Ulvio

Sarjana tai yksitellen - muotojen kontrasti ihastuttaa

Pilleri-sarjan suunnittelu lähti siis liikkeelle pöydistä, joita kaivattiin täydentämään Interfacen tarjontaa. Valikoimaan tahdottiin sohva- ja sivupöytäsarja, joka erottuisi jo mallistossa olevista, pyöreäjalkaisista pöydistä. Keveyden lisäksi suunnittelijalta toivottiin, että pöytiä saisi sijoiteltua limittäin. Näistä toiveista syntyi Pilleri-pöytäsarja. 

Sarjaan kuuluu neljä erimallista ja -korkuista sohvapöytää ja sivupöytä. Pöydät ovat metallijalkaisia ja kannet ovat joko viilutettua tammea tai laminaattia. Ensimmäiset materiaalivaihtoehdot kansiin olivat kivi ja marmori, mutta ne hylättiin ja päätettiin valita pintamateriaaliksi lämpimämpi tammiviilu, joka ajattomuudellaan ja lämmöllään puhuttelisi erityisesti suomalaisia.
Interface Pilleri nojatuoli design Elina Ulvio

Julkitilakaluste, joka sopii myös kotiin

Pilleri-sarjan kantava idea on runkojen suorakaiteen malliset, keveät metalliputket. Ne antavat istuimille ja pöydille niiden selkeät linjat ja luovat mielenkiintoista kontrastia kalusteiden muuten pyöreille ja pehmeille muodoille. Mustaksi maalattu metalli runkomateriaalina toistuu läpi sarjan. 

Pilleri-sarjassa näkyy selvästi Elinan kokemus arkkitehtuurin parissa ja hänen tunnistettava kädenjälkensä. Sarjan kalusteet ovat ajattomia, selkeälinjaisia, omaperäisiä ja mittasuhteiltaan monenlaisiin tiloihin sopivia. Niitä on hankittu sekä koteihin, julkitiloihin kuin puolijulkisiin tiloihin, esimerkiksi toimistoihin ja vanhainkoteihin. Ovaalin ja ympyrän muotoja mukailevat pöydät ovat olleet myös suosittuja: erilaisia kokoja ja kansimateriaaleja yhdistelemällä saa luotua mielenkiintoisia kokonaisuuksia niin suureen kuin kompaktimpaankin tilaan.

Interface Pilleri sohva ja pöydät design Elina Ulvio

Napakkaa selkeälinjaisuutta

Sarjan sohvat ja nojatuolit ovat hivenen kotikäyttöön suunniteltuja sohvia korkeampia. Näin niille istuutuminen ja niiltä nouseminen on vaivatonta. Sohvan istuinosa on kiinteä osa kalustetta eikä pääse liikkumaan paikaltaan kovassakaan käytössä. Näin suunnitellun kalusteen ylläpito on helpompaa julkitilassa, kun sohva istuintyynyjä ei tarvitse pöyhiä eikä asetella ja silti sohva on höyhentäytteensä ansiosta erittäin mukava istua.

Sarjaan kuuluu myös erilaisia selkätyynyjä, joita voi käyttää sekä sohvan että nojatuolien kanssa. Pehmeä, mutta muotonsa pitävä sohva luo ylellisyyttä tilaan kuin tilaan.

Rakenna sinulle sopiva, toiminnallinen kokonaisuus

Pilleri-sarjasta saa koottua näyttäviä kokonaisuuksia sekä julkisiin että yksityisiin tiloihin. Toimitamme  Pilleri-sarjan kalusteita millä tahansa valitsemallasi verhoilulla tai runkovärillä.

Tutustu Pilleri-sarjaan: täältä löydät sohvat, nojatuolin ja pöydät.

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi