Tällä hetkellä inspiroi...

21.06.2021

Suunnittelemme Interfacella kovaa vauhtia paitsi syksyn tapahtumia, myös tämän ja ensi vuoden tuoteuutuuksien verhoilukangasvalikoimaa. Tällä hetkellä meitä inspiroivat auringon paahtamat ruskeat, saven sävyt, okrat ja pellavaiset värit. Kaikki ajattomia ja silti juuri nyt kovin ajankohtaisia. Tämä onkin pyrkimyksemme kaikissa kangas- ja materiaalivalinnoissamme: ajatonta ja silti sopivasti ajan hermolla. Kuvioita ja väriä käytämme hillitysti, harmonisen väripaletin piristysruiskeena. Ja näitä piristysruiskeitahan löytyy runsaasti tämän hetken ajankohtaisimmista kankaista!

Lauritzonin perusvalikoiman ajankohtaisia helmiä

kankaat-3

Tällä hetkellä meitä inspiroivat eniten Lauritzonin kangasvalikoiman lisäksi kangasvalmistaja De Ploegin, Casamancen ja Elitiksen sävy- ja kuviomaailma. Näitä kaikkia yhdistää mielenkiintoiset tekstuurit, graafisten elementtien käytön rohkeus ja värimaailma, joka muistuttaa jostain vanhasta, mutta on päivitetty ajan hermolle.

De Ploeg -sävymaailmaa

Interface rahi - nahka

kankaat-8

Etnisyys, graafiset muodot, tekstuurit ja mittasuhteilla leikittely

Sisustustekstiileissä on nyt selvästi haettu inspiraatiota lämpimien maiden auringon paahtamasta luonnosta. Kankaissa on myös paljon graafisia, etnisiä vaikutteita. Ruskeiden ja murrettujen vaaleiden kankaiden lisäksi  valmistajien mallistoissa toistuvat erityisesti erilaiset vihreät, tummat siniset sekä näiden yhdistelmät.

kankaat-9

Kankaissa on myös yhä enemmän erilaisia kudottuja kuviointeja, tikkauksia ja jopa stanssattuja tai tulostettuja rakenteita. Tekstuurit vaihtelevat melkein silkkisistä rohkean rouheaan. Meidän näkökulmastamme kiinnostavimmat kankaat ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan ja kulutuksenkestoltaan erittäin vahvoja: kaikkien tuotteissamme käytettyjen kankaiden tulee olla jatkuvaa käyttöä ja huoltoa kestäviä. Valinnanvaraa on nykyään todella runsaasti!

Elitis: 1960-luku - päivitettynä

Elitis on ranskalainen kangasvalmistaja, jonka kankaissa on rohkeutta, rouheutta ja elämänmakua. Värimaailmaan on otettu vaikutteita 1960-luvuilta ja 70-luvun alusta. Silti värejä ei ole kankaissa liian monta kerralla, vaan kokonaisuudet ovat harmonisia.

Elitis Horizon -kankaita

Elitiksen kankaita on todella helppo yhdistellä ja niistä saa helposti luotua näyttäviä, hyvin moderneja kokonaisuuksia. Huonekaluverhoilijan näkökulmasta tällaisilla kankailla saadaan luotua upeita yksityiskohtia sisustukseen. Mieti vaikka irtotyynyjä tai rahi jostain tällaisesta voimakastekstuurisemmasta tai kuviollisesta kankaasta.

Interface-kangas-inspiraatiot-elitis

Uutuussuunnittelijana Elitiksellä on Milanolainen Studio Pepe, jonka arkkitehtoninen lähestymistapa näkyy myös Arhchiutopia-uutuuskankaissa. Tässä mallistossa on reippaita kontrasteja ja rohkeaa viivan käyttöä. Sopii niin kauniisti Interfacen tuotteiden kanssa tämä värimaailma, alla Delta-pöytä ja muutama sarjan kuosivaihtoehto.

Interface Delta-pöytä

Elitis Studio Pepe Archiutopia

De Ploeg: murrettua minimalismia

Tanskalaisvalmistaja De Ploegin kankaat ihastuttivat murretuilla sävyillään. Yrityksellä on muuten todella kaunis Instagram-tili, kannattaa vilkaista, jos etsit minimalistista inspiraatiota. Yrityksen kuvamateriaali on upeaa katsottavaa, oikeaa yksinkertaistajan unelmaa. Kankaiden värimaailma tuo mieleen modernin Keski-Eurooppalaisen boutique-hotellin. Tällaiset tummemmat sävyt sopisivat erinomaisesti esimerkiksi julkiseen tai puolijulkiseen tilaan.

Interface kangasinspiraatio De Ploeg

Casamance: välimerellistä luonnonsävyjen juhlaa

Ranskalainen Casamance on vahvasti ajassa mukana luonnosta inspiroituneilla, voimakkaan tekstuurisilla kankaillaan. Ranskalaiset ovat selvästi myös rohkeimpia värien ja kuvioiden käytössä laajemmillakin pinnoilla. Trendi, jonka ennustamme leviävän myös huonekalujen verhoilussa. Näissä kankaissa vilahtelee metallisuutta okran, kullan ja messingin sävyissä.

Interface trendit 2021 

Syksyn väripaletti?

Inspiraatiota voi hakea myös lähempää, suoraan tehtaaltamme ja showroomiltamme. Hauskaa, miten siellä toistuu tämä sama ajaton värimaailma, joita tullaan näkemään Interfacen tuotteissa jatkossakin. 

Interface-kangas-inspiraatiot

jalat-6

Mitkäs näistä ovat sinun suosikkejasi?

Kuvat: valmistajat ja Miia Suvi

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi