Tuoli kuin leivos: Cupcake, design Aino Michelsen

1.11.2021

Rajapinta julkisten tilojen ja kotien välillä on hämärtynyt ja aika vaatii uudenlaisia huonekaluja. Interfacen syksyn 2021 uutuus Cupcake on siro nojatuoli, joka on suunniteltu sopimaan sekä julkisiin tiloihin että koteihin. Tuoli on kauttaaltaan verhoiltu ja muodoiltaan yhtä aika herkkä ja hieman muhkea.  

 


Sopivassa suhteessa muhkeutta ja siroutta

Cupcake on pienikokoinen lepotuoli, jonka istuinmukavuudesta ei ole tingitty. Sopivasti upottava istuintyyny ja selkätyyny tekevät siitä pehmeän, silti ryhdikkään istua. Tuolissa on pyörivä jalusta, joten se sopii monenlaiseen käyttötarkoitukseen auloista ja kokoustiloista pienenkin tilan kotikäyttöön.

 

”Tuoli on suunniteltu ryhdikkäämpään istumiseen.  Sen verhoiluun sopivat vähän villimmätkin kankaat, sillä tuoli on leikkisä ja mitoiltaan kompakti,” kuvailee tuolin suunnitellut muotoilija Aino Michelsen.

 

Interface-Aino-Michelsen-bw-16

 

Vaativat muodot

 

Aino on aiemmin suunnitellut Interfacelle Bug-tuolin. Sen suunnittelu- ja tuotekehitysprosessi oli hyvin suoraviivainen ja tuote pystyttiin toteuttamaan lähes ensimmäisten pienoismallien kaltaisena. Cupcaken kanssa tuotekehitysprosessi on vaatinut enemmän iteraatiota. Sen napakka, lattiaan saakka ulottuva verhoilu vaatii tuolin kolmiulotteiselta rungolta paljon.

Cupcaken kanssa tuotekehitysprosessi on edellyttänyt useampia iteraatioita. Tuolin napakka, lattiaan saakka ulottuva verhoilu vaatii tuolin rungolta paljon.

 

"Pohjalla oleva orgaaninen rungon muoto määrittää tuolin piirteet, jotka sitten toistuvat verhoilussa tarkalleen. Hain muotoa pitkään luonnostelemalla. Tahdoin, että tuolista tulisi mukava ja sopusuhtainen. Ensimmäisen prototyypin jälkeen piirsin rungon vielä uudestaan, kun alkuperäinen suunnitelma ei toiminutkaan ihan sellaisenaan tuotannossa. Lopullisessa versiossa mittasuhteet toimivat ja toteutus onnistuu." kertoo Aino.

Tämän tuolin
ei ole tarkoituskaan
olla vakava”

 

Tärkeitä yksityiskohtia

Tuoli on suunniteltu julkisia ja pienempiä yksityisiä tilojen ajatellen. ”Pyörivät tuolit ovat mielestäni lähtökohtaisesti hauskoja, ja tämä tuolin ei ole tarkoituskaan olla liian vakava. Cupcake-tuoli todistaa, että istuin voi olla hauska, kivan näköinen ja silti mukava,” Aino kertoo.

 

”Cupcake-tuolissa tärkeintä oli tasapainottaa lattiaan asti ulottuvaa massaa tuolin muotoilun keveydellä. Mittasuhteet oli saatava juuri kohdilleen. Mietin paljon myös ergonomiaa: sopivan jämäkät istuintyynyt tekevät istuintuntumasta levollisen. Erityisen tyytyväinen olen tuolin kauniiseen viimeistelyyn. Muoto vaatii paljon verhoilulta ja siinä on onnistuttu upeasti.”

 

Cupcake prosessi 1

 

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi