Vastuullista lähituotantoa - tiesitkö tämän Interfacesta?

6.07.2021

Vastuullisuus kulkee läpi Interfacen huonekalujen tuotantoprosessin: huonekalujen suunnittelusta ja valmistuksesta asiakkaalle kuljetukseen saakka. Meille vastuullisuus tarkoittaa kotimaista, eettistä valmistamista, laadukkaita materiaaleja, kestävää muotoilua ja tuotteidemme pitkää käyttöikää.

Mitä tarkoittaa "kestävä huonekalu"?

Interface-huonekalut ovat Suomessa valmistettuja. Laadukkaat materiaalit yhdistettynä ajattomaan muotoiluun ja ylivertaiseen mukavuuteen ovat ainekset kestävään kalusteeseen. Kestävyys luodaan laadukkailla materiaaleilla ja komponenteilla: materiaalimme hankitaan pääasiassa kotimaisilta sopimusvalmistajilta.  

Kestävyydellä tarkoitamme fyysisten ominaisuuksien lisäksi sitä, että valmistamamme huonekalu kestää käytön lisäksi aikaa myös ulkonäkönsä puolesta. Hyvä huonekalu on ajan hermolla, mutta kuitenkin riittävän ajaton sopiakseen sisustukseen vielä 20 vuodenkin päästä. Kun kalustetta ei tarvitse uusia muutaman vuoden välein, säästyy paitsi tuotantoresursseja myös rahaa. Tämän vuoksi mallistomme on vahvasti ajassa mukana, muttei trendeistä riippuvainen.

Mallistossamme on kautta aikojen ollut hyvin pitkäikäisiä sohvia. Lippulaivanamme tunnettu Tatum oli saatavilla kaikkiaan 28 vuoden ajan ennen sivuun siirtymistään. Tämän hetken mallistossa klassikon paikan on ottanut Blues-sohva. Tämä mallistomme best seller on ehtinyt jo teinivuosiensa ohitse ja vietti 20-vuotisjuhlia vuonna 2019.

Interface ja tuotannon vastuullisuus

Verhoilulla uutta ilmettä

"Verhoillut kalusteet" -termi tarkoittaa kankaalla tai nahalla verhoiltuja tuotteita. Kankaisena suurimman osan Interface-sohvista saa joko kiinteällä tai kokonaan irrotettavalla verhoilulla. Kiinteästi verhoiltu sohva tarkoittaa, että rungon verhoilua ei saa irrotettua. Irtoverhoillussa sohvassa päällinen on myös rungossa irrotettava, jolloin se voidaan tarvittaessa viedä pesulaan tai uusia. Nahkasohvissa rungon verhoilu on aina kiinteä, tyynyissä on vetoketjuilla irrotettavat päälliset.

Irrotettava verhoilu on paitsi käytännöllinen, myös kestävää kehitystä tukeva. Sohvan runkorakenteet kestävät laadukkaista materiaaleista johtuen jopa vuosikymmeniä, joten vaihtamalla verhoilun sohvan saa uudistettua halutessaan helposti. Tällöin syntyvän jätteen määrä ja hiilijalanjälki pienenevät.

Hyvin huollettuna kalusteiden verhoilu kestää uuden veroisena vuosien ajan. Kotisivuiltamme löydät kattavasti ohjeita huonekalujemme hoitoon ja puhdistamiseen.

Nana-sohvaa valmistellaan kuljetukseen

 

Sinulle suunniteltu ja tehty

Lisäämme mallistoomme tuotteita harkiten ja asiakaskuntamme tarpeita kuunnellen. Suunnittelutyön tilaamme asiantuntevilta ammattilaisilta. Interfacen ja suunnittelijan yhteistyö alkaa erittelemällä asiakkaan tuotetta koskevat tarpeet, toiveet ja odotukset. Suunnittelijan tehtävänä ei ole miettiä pelkästään tuotteen ulkonäköä, vaan panostaa erityisesti myös tuotteen ergonomiaan ja käyttömukavuuteen. Hyvä muotoilu takaa aikaa ja käyttöä kestävän tuotteen sekä ulkonäöltään että käytettävyydeltään.

Teemme kaikki kalusteemme tilauksesta. Näin meidän ei tarvitse ylläpitää suuria varastotiloja. Myöskään tuotehukkaa ei synny, kun huonekaluja tehdään vain tarpeeseen.

Yksityiskohdat ja työn laatu ovat kaikki kaikessa.

Kotimainen sohva on ekologisempi ja eettisempi vaihtoehto

Interface-tuotteet valmistetaan käsityönä Heinolassa. Kotimaiset huonekalumme ovat suomalaisille lähituotteita. Lyhyet kuljetusmatkat ja valvotut tuotanto-olosuhteet varmistavat tuotteen ekologisuuden ja eettisyyden. Tuotantoketjumme on täysin läpinäkyvä, ja pystymme kertomaan kaikkien materiaalien alkuperän. 

Verhoiluun käyttämämme kankaat ja nahat tulevat Euroopasta suoraan valmistajilta, jotka tunnemme jo vuosikymmenten takaa. Näin varmistumme käyttämiemme raaka-aineiden laadusta ja tiedämme, miten ja missä ne valmistetaan. Laadukkaat materiaalit takaavat valmistamillemme tuotteille pitkän käyttöiän.

Tyytyväiset työntekijät ovat toimintamme perusta.

Kalustevalmistuksen ammattilaisista pidetään hyvää huolta

Olemme tehneet sohvia vuodesta 1963. Tehtaassamme Heinolassa työskentelee huonekaluteollisuuden ammattilaisia, joilla on vuosikymmenten kokemus. Solmimamme työsuhteet ovat kestäneet jopa kymmeniä vuosia: meillä siis viihdytään hyvin ja pitkään. Tehtaallamme noudatetaan tarkasti alan työehtosopimuksia ja työolojen mukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Modernit tehdastilamme on suunniteltu juuri meidän tuotantoamme ja työntekijöitämme ajatellen. Työpisteet on  säädetty kullekin työergonomian mukaisesti. Työmukavuuteen vaikuttavat myös ajantasainen konekanta, jota huolletaan säännöllisesti.

Meille on hyvin tärkeää myös työntekijöidemme henkinen hyvinvointi. Meillä vallitsee kannustava ja rohkaiseva työilmapiiri. Panostamme avoimeen, keskustelevaan tapaan toimia. Positiivinen ilmapiiri luo hyvää oloa.

Tiedostamme voimakkaasti, että olennainen osa vahvuuttamme ovat kotimaiset suunnittelijat, puusepät, verhoilijat, ompelijat ja metallimiehet, joiden kautta olemme mukana kymmenien, ellei satojen suomalaisten perheiden elämässä. Ilman heitä ei olisi Interfacea. Heidän käsistään syntyy kestäviä, laadukkaita ja kotimaisia kalusteita, joissa on äärettömän mukava istua.

Toimitusjohtaja Tuukka Leppänen ja muotoilija Aino Michelsen

Tarkasti valitut yhteistyökumppanit

Huonekalujemme rungot ja pehmusteet tulevat meille kotimaisilta sopimusvalmistajilta. Oman tehtaamme lisäksi työllistämmekin joukon osaavia suomalaisia alihankkijoidemme ja sopimusvalmistajiemme palveluksessa.

Sohvapöytämme valmistetaan pohjanmaalaisella puusepäntehtaalla, jonka arvot kohtaavat omiemme kanssa. He ovat tottuneita työskentelemään modernin muotoilun kanssa. Laatu on myös pöytien valmistuksessa ensiarvoisen tärkeää ja kulkee mukana koko prosessin ajan. Valmistamme kaikki tuotteemme tilauksesta ja säilyttääksemme saman yksilöllisyyden, edellytämme joustavuutta myös sopimusvalmistajiltamme.

Kankaiden leikkausta Interfacen Heinolan tehtaalla

Hävikkimateriaalit hyötykäyttöön

Kierrätämme ahkerasti kaiken pakkaus- ja energiajätteen. Tuotannossa syntyvän, vaahtomuovien ylijäämämateriaalin käytämme pakkausmateriaalina. Kankaiden hukkapalat lahjoitamme eteenpäin hyötykäyttöön jatkojalostettavaksi. 

Myös verhoiluvaiheessa syntyvä ylijäämänahka kierrätetään. Nahkaleikkaajamme leikkaa verhoilut käsin ja pyrkii käyttämään vuodat mahdollisimman tarkasti. Silti vuotien luonnollisen muodon vuoksi nahalla päällystettyjen huonekalujen valmistuksesta syntyy jonkin verran ylijäämämateriaalia. Näitä paloja toimitamme kotimaisille käsityöläisille. Hävikkipaloista valmistetaan mm. upeita käsilaukkuja ja avaimenperiä.

Pehmusteiden asennusta.

Merkki kotimaisesta työstä

Tuotteillemme on ollut Avainlippu useiden vuosien ajan. Tämä rekisteröity yhteisömerkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Avainlippu-merkki myönnetään vain Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia, meillä prosenttiluku on lähempänä sataa. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

Avainlipun käyttöoikeuden myöntää hakemusten perusteella Avainlippu-merkin toimikunta kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain.

Vastuullisuus on monen tekijän summa - ja kehitys jatkuu

Hyvä laatu ja vastuullinen valmistus muodostuvat siis monesta eri tekijästä, joita kehitämme jatkuvasti. Syksyllä 2021 vastuullisuuskokonaisuutemme saa vieläkin lisäsyvyyttä, siitä lisää myöhemmin!

Tilaa blogi sähköpostiisi

Ei vielä kommentteja

Jätä kommenttisi