MATERIAALIT

KANKAAT

Kankaamme tulevat pääosin Espanjasta ja Italiasta. Ostamme ison osan valikoimastamme suoraan valmistajilta, jotka tunnemme jo vuosikymmenten takaa. Näin voimme osaltamme olla vaikuttamassa siihen, missä ja miten valikoimamme valmistetaan.


Käytetyt kuidut ovat korkealuokkaisia ja kestäviä, mikä tekee niistä hyvin miellyttäviä käytössä. Kankaissamme ei käytetä kemiallisia käsittelyaineita, joilla lisättäisiin esimerkiksi lian hylkivyyttä. Kankaissamme on monipuolinen valikoima luonnonkuituja, tekokuituja sekä niiden sekoitteita. Luonnonkuiduista käytämme niin puuvillaa, pellavaa kuin viskoosia.


Sohviin ja lepotuoleihin voit valita myös irrotettavan verhoilun. Tällöin myös rungon verhoilu on irrotettava. Tyynyissä on aina vetoketjut, joilla irrotat päälliset helposti.


Kankaiden koostumus

Kankaiden koostumus vaikuttaa aina kestävyyteen sekä sen muihin ominaisuuksiin. Käyttämämme kankaat ovat laadullisesti erittäin korkealuokkaisia oli mittarina sitten hankauksen kesto, valon kesto tai mikä tahansa muu mittari. Suurin osa kotikäyttöön suositeltavista kankaistamme on hankauskestoltaan (Martindale-arvo) yli 25.000, mikä tarkoittaa tuotteen soveltuvan vaativaan kotikäyttöön. Martindale-arvo on kankaan hankaustestistä saatava arvo. Kangasta on tietyllä painolla hangattu 25.000 kertaa, ennen kuin siinä on havaittu muutoksia. 

NAHAT

Nahat ostamme eurooppalaisilta tehtailta. He käyttävät pääsääntöisesti myös eurooppalaisia raakavuotia.


Tärkeää kaikessa ostamisessa on tuntea valmistajat, jolloin voimme olla varmoja siitä, miten ja missä nahat valmistetaan. Käyttämämme nahat voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: peitevärjätyt, semianiliini ja aniliini. Aniliininahka on nahkaa aidoimmillaan. Sen pinta on sopivan rasvainen ja sen ominaisuutena on käytössä patinoituminen.

SOHVIEN, LEPOTUOLIEN JA PÖYTIEN JALAT

Jalkojen raaka-aineena on joko puu tai metalli. Käytämme pääosin kotimaisia valmistajia, jolloin toimitusketjumme on mahdollisimman lyhyt. Tällöin pystymme räätälöimään tuotettamme nopeammalla toimitusajalla.


Puulajeina käytämme koivua ja saarnea, vakioväreinä koivu, saippuavahattu saarni ja tammi. Metallijalkoja saa mustaksi tai alumiinin väriin maalattuna. Molempiin jalkamateriaaleihin tehdään tilauksesta myös erikoisvärejä.

PÖYTIEN KANNET

Sohvapöydissämme levynä on MDF. Levyn pintaan kiinnitetään viilu tai laminaatti. Pöydän kannen saa halutessaan myös maalattuna. Viiluina käytämme pähkinää ja tammea. Laminaattina mallistossamme on Nano-laminaatti, joka on hyvin mattapintainen ja kestää kulutusta erinomaisesti. Lisäksi pinnassa on naarmuuntumisenestokäsittely. Sohvapöydissä valittavissa olevat materiaalit vaihtelevat mallistoittain.

RUNGOT JA PEHMUSTEET

Käytämme sohvissa ja lepotuoleissa ainoastaan kotimaista massiivipuuta ja vaneria. Rungot valmistutetaan kotimaisilla, hyvin tuntemillamme tehtailla. Näin varmistutaan tuotteiden laadusta ja siitä, miten ja missä ne valmistetaan. Joustimina rungoissa ovat joko ristikkäiset kumivyöt tai metallinen siksak -jousisto.


Pehmusteina käytämme vaahtomuovia, vanua sekä höyhentä sekoittaen ne joko vaahtomuovirouheeseen tai vanuun. Kaikki pehmustemateriaalimme tulevat eurooppalaisilta tehtailta. Höyhenet ovat puhdistettuja ja allergiatestattuja. Niiden keräämisessä tai valmistamisessa noudatetaan eettisesti kestäviä periaatteita.